Gyere és fedezd fel műhelyünk, és tudd meg, hogyan készülnek virágvizeink. 100% Yves Rocher, 100% helyi termelés!

Több mint 60 éve elkötelezve, az Yves Rocher márka olyan szépséget képvisel, amely tiszteli az embert és a bolygót, és közel áll mindannyiunkhoz. Ezektől az értékektől vezérelve a franciák kedvenc szépségmárkája, a környezet felelős játékosa, úgy döntött, hogy létrehozza legelső desztilláló üzemét, hogy botanikai vizeit (vagy hidroszoljait) helyben, a lehető legközelebb állítsa elő a termelési egységekhez. Ezek a vizek biogazdálkodás és agroökológia által termesztett helyi növényekből származnak, egyenesen La Gacilly-ből, a márka bölcsőjében. A Botanikus Vizek Műhelye tökéletes összhangban van La Gacilly egyedülálló szakértelmével, a vetőmagtól a szépségápolási termékig.
Az Yves Rocher Botanikai Vizek Műhelyében előállított botanikai vizeket néhány termékünk összetételében felhasználják, amelyeket szintén a közelben készítenek a La Gacilly és Rieux Villes Geffs üzemében. A helyi gyártás kevesebb CO2-kibocsátást jelent az áruszállításhoz, alacsonyabb az ökológiai lábnyom is.
Növényi desztilláció az Yves Rocher által
Megszületett a Botanikai Vizek Műhelye, az első botanikai víztermelő egység, amely 100%-ban Yves Rocher, 100%-ban helyi! Ipari modellünk nyomán a Botanikus Vizek Műhelye az agroökológián és a biodiverzitás megőrzésén alapuló agronómiai rendszerünk folytatása.
Virágföldjeinktől az Yves Rocher organikus botanikai vizeinkig
A helyi növényi forrásaink lehető legalaposabb fejlesztése révén a Botanikai Vizek Műhelye 2020 tavasza óta búzavirág, római kamilla, orvosi kamilla és borsmenta növényi vizeit állítja elő. Ezeket az esszenciákat számos termék összetételében használják, vagy mint ilyeneket forgalmazzák, mint például a nyugtató tulajdonságairól ismert búzavirágvizet. A botanikai vizek számos Yves Rocher termék aktív összetevői: a Sensitive Camomille termékcsalád a Kamilla botanikai vízhez, az új Pur Bleuet termékcsalád a Búzavirághoz, a tisztító maszkok a Borsmenta vízhez nyúl vissza, míg a római kamilla vizet sok más termékcsalád alapanyagaként használják.


Tudtad?
Hogyan állítják elő a botanikai vizeinket?
1 tonna hidrolát előállításához 2 óra desztilláció szükséges, majd 40 perc szűrés és pasztörizálás.
Tudod, mi a különbség a hidrolát, a virágvíz, a növényi víz vagy a botanikai víz között?
A hidrolát minden olyan vizes anyag általános fogalma, amely a virágok vagy a növény egyéb részeinek desztillációjából származik. A virágvíz csak a virágok (rügyek) desztillációjából származik.
A Botanikai Vizek Műhelyében a borsmenta leveleit, valamint búzavirág, római kamilla és orvosi kamilla virágait desztilláljuk, mert tulajdonságaik az egész növényben megtalálhatók. Tehát valójában nem virágvizet állítunk elő, hanem „botanikai vizeket” vagy „növényi vizeket”, valamint a „hidrolát” kifejezés is használható.